A második első...

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az új oldalamon!


Az előzőt mondhatni kinőttem :-) Az adatbazistervezes.hu már sem a nevében, sem a tartalmában nem fedi le azt amivel foglalkozom, ezért döntöttem úgy, hogy a saját nevem alatt elindítom a szakmai blogomat, azaz a https://alexandrababaics.com -ot.

Akik ismernek, tudják, hogy Microsoft SQL Server rajongó vagyok, és ennek megfelelően SQL Server tanácsadással foglalkozom és az új blogom is ez az irányt fogja tükrözni.

Eddig jellemzően MS BI (Business Intelligence) területen tevékenykedtem, több-kevesebb DBA jellegű feladattal. Ez most talán megváltozik és remélhetőleg még több lehetőségem lesz, hogy elmélyedjek az "igazibb" DBA létben is. Ahogy elnéztem a DBA területnek is megvan a maga szépsége, na persze csak megfelelően magas szinten :-) 

=> Éjjel-nappal tanulás ON...

Ez természetesen nem jelenti azt, hogy nem akarom az összes kis- és középvállalkozásnak megtanítani vagy megoldani, hogy hogyan kezelje az adatait és hogyan építsen adatvezérelt döntéstámogató rendszert magának :-) 

Az adatbazistervezes.hu-ról (amely nemsokára már nem lesz elérhető) folyamatosan migrálom át a korábbi, de még aktuális blogbejegyzéseimet (2018-04-16 előtti bejegyzések).
Tehát, ha korábban is olvastad az írásaimat, akkor számodra ez az igazi első blogbejegyzés :-)

Az új blogomon terveim szerint továbbra is a BI területre, ezen belül a riportfejlesztésre fókuszálok, így várhatóan SSRS és Power BI témában lesz a legtöbb bejegyzésem.

Ez valószínűleg kiegészül majd valamennyire SSAS és SSIS témákkal is és - egyelőre még csak minimális mennyiségben - DBA-s témák is nagyobb eséllyel megjelennek. Van egy kakukktojás szekcióm is, a Vállalkozásfejlesztés, de ezt csak hobbiszinten írom :-) 

Elindult a Twitter oldalam is, ha nem gond az angol (ha igen, akkor is) nagyon ajánlom, mert a szakma krémje ott van és mindennap tweetelnek valami nagyon hasznosat, amelyet én retweetelek ;-)

Jó tanulást kívánok!

Üdvözlettel:

Babaics Alexandra 

LinkedIn | Twitter

Megjegyzések (2) -

Nagyon jó! Gratulálok!

Alexandra Babaics 2018.04.16. 18:19:09

Köszönöm! Smile

Megjegyzés Hozzáfűzése